Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

2. SEDNICA PARLAMENTA PRIVREDNIKA

U Privrednoj komori Srbije - Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga je, 7. novembra 2017. godine, održana druga sednica Parlamenta privrednika, na kojoj su prezentovana tekuća privredna kretanja u regionu i VI kvartalna analiza propisa.
Sednici su pored članova Parlamenta, prisustvovali i: Predrag Petrović, generalni sekretar PKS i Nermina Ljubović, zamenik generalnog sekretara, Kristina Đurić, zamenica direktora pravno-političkog odeljenja PKS. Nermina Ljubović je istakla značaj jedinstvenog komorskog sistema i mogućnostima Zakona o privrednim komorama, kao mehanizma za izmene i unapređenje regulatornog okvira i stvaranja kvalitenijeg privrednog ambijenta u Srbiji.
Sednicu parlamenta je vodio Ljubinko Gobeljić, predsednik Parlamenta privrednika, istaknuti privrednik – vlasnik kompanije FPM Agromehanika iz Boljevca.
Prisutne je pozdravio i Dejan Tošić, direktor PKS – RPK Zaječar, koji je prezentovao tekuća privredna kretanja u Zaječarskom i Borskom okrugu za period januar – avgust 2017. godine.


Kristina Đurić, zamenica direktora pravno-političkog odeljenja PKS je prezentovala VI kvartalnu analizu propisa i pozvala sve privrednike da se aktivnije uključe u procese donošenja propisa od značaja za privredu.

U diskusiji je istaknuto da se od jedinstvenog komorskog sistema očekuje mnogo veći uticaj na državu, ali i pomoć u prevazilaženju problema u svakodnevnom poslovanju.
Odgovarajući na brojna pitanja prisutnih, Predrag Petrović je istakao značaj i neophodnost inicijativa privrede za unapređenje poslovanja kao i mogućnost Privredne komore Srbije da, kroz predstavnike u radnim grupama zakonodavnih tela, utiče na realizaciju istih.

Na kraju sednice su uručene plakete u okviru akcije „Bitka za znanje“ – uvođenje novih tehnologija u obrazovanju. Bitka za znanje je nastavak akcija Bitka za bebe i Bitka za porodilišta iza kojih stoji Fond B92 i ima za cilj da sve osnovne škole u Srbiji dobiju dovoljan broj nastavnih alata – mBot robota, uz pomoć kojih će deca moći da uče da programiraju.
Ovom prilikom su plakete uručene kompanijama koje su nesebično pomogle ovu akciju:
- FPM Agromehanika Boljevac
- Rakita Exploration d.o.o. Bor
- Termovent komerc d.o.o. Knjaževac
- PKS – RPK Zaječar
- VIP Mobile d.o.o. Beograd
- Elixir Prahovo

Galerija fotogafija