Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

ZAVRŠEN ŠESTI MEĐUNARODNI SAJAM „ZDRAVO-DOMAĆE-PRIRODNO“

U Zaječaru su u subotu 30. septembra 2017. završeni dvodnevni 6. međunarodni sajam „Zdravo-domaće-prirodno“, 3. Sajam finansiranja i 2. Sajam turizma. Organizatori manifestacija su bili Grad Zaječar i Privredna komora Srbije - RPK Zaječar. Učestvovalo je oko 350 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, BiH, Republike Srpske, Republike Poljske.
Svečanom otvaranju sajma prisustvovale su brojne zvanice, izlagači, posetioci i prijatelji sajma. Dejan Tošić, v.d. direktora PKS RPK Zaječar, pozdravio je prisutne i poželeo im toplu dobrodošlicu. „Danas na jednom mestu u Zaječaru imamo brojne i raznovrsne proizvode, čuvene vojvođanske kulene, razne vrste slanih i slatkih pita uvijača, ajvar i zimnicu, visokokvalitena vina, čajeve, rakije i med, a tu je i naš najpoznatiji brend „Zaječarsko pivo“ i još mnogo raznovrsnih i kvalitetnih proizvoda iz gotovo svih krajeva Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Bugarske. Svi su tu: od najmanjih individualnih poljoprivrednih gazdinstava pa do najvećih kao što su Fabrika poljoprivrednih mašina „Agromehanika“ Boljevac i Fiatov program preduzeća Nikom iz Kragujevca. Ovde su i najveće banke i osiguravajuće kuće koje posluju u Srbiji, kao i turističke organizacije, počev od našeg regiona, pa do ostalih iz cele Srbije i okruženja“, istakao je g. Tošić i na kraju se još jednom zahvalio Gradu Zaječaru, gradonačelniku g. Bošku Ničiću, Opštini Kladovo i TO Kladovo na ustupljenim štandovima, horu „Lavirint“, Centru za tradicionalne umetnosti „Koreni“ i svima izlagačima na podršci svih ovih godina.


Dobrodošlicu svim prisutnima poželeo je i Episkop timočki gospodin Ilarion i nagalasio da sama manifestacija „Zdravo-domaće-priridno“ jeste odličan moto i odličan poziv za sve proizvođače koji se trude da nam prinesu ono što je zdravo, domaće i prirodno.
„Grad se uključio i podržao realizaciju ovakve manifestacije, koja polako prerasta u brend grada Zaječara. Potrudili smo se da omogućimo da se ovaj sajam nastavi i ima kontinuitet. Ovo je sjajna promocija tradicionalnih domaćih proizvoda, kao i turističih potencijala i kulturnog bogatstva našeg kraja, a pre svega, bogatstva druženja i iskustava koje ovaj sajam pruža, kako izlagačima, tako i posetiocima. Grad Zaječar će uvek podržati ovakve manifestacije koje nam svima vraćaju osmeh na lice“ istakla je Vesna Stanković, član Gradskog veća grada Zaječara.
Posećenost sajmova je i ove godine bila velika i premašila očekivanja organizatora.

3. Sajam Finansiranja

Ovogodišnji Sajam finansiranja je okupio 13 banaka i osiguravajućih kuća iz regiona i šire sa ciljem da širokom auditorijumu pruže kvalitetne informacije o svojim proizvodima i uslugama namenjene privrednicima i građanstvu.

2. Sajam turizma
Na Sajmu turizma su se na jednom mestu okupile brojne Turističke organizacije, Specijalne bolnice za rehabilitaciju, banje, JP „Nacionalni park Đerdap“ iz Donjeg Milanovca, UTP Srbija TiS AD, Ekonomsko-trgovinska škola Zaječar, OPSD „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara, Opšte udruženje preduzetnika Zrenjanin, Grad Leskovac-GU-kancelarija za lokalni ekonomski razvoj kao i Razvojna agencija opštine Čelinac. Jedan od najvažnijih ciljeva sajma turizma bio je predstavljanje turističkih potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima. Posetioci i izlagači su imali prilike da se upoznaju sa potencijalima, kulturnom baštinom, turističkom ponudom i uslugama različitih regija Srbije.
Na Sajmu su i ove godine učestvovale Privredne komore iz Srbije, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, koje su na svojim štandovima promovisale proizvode i usluge svojih članica. Ove godine je na Sajmu bila prisutna i Ambasada Republike Poljske koja je posetiocima Sajma prikazala deo svoje privrede i kulturno-istorijskog nasleđa.

Komora Zaječar uz svaku sajamsku manifestaciju organizuje i humanitarnu akciju u saradnji sa fondacijom „Iskorak“ i osnovnom muzičkom školom „Stevan Mokranjac“ pod nazivom „Dobra, stara, vremena“ gde se prikupljaju sredstva za one kojima je to najpotrebnije – ovom prilikom su prikupljena sredstva u iznosu od 105.800,00 din. za decu bez roditeljskog staranja.

 

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.