Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

U PKS-RPK ZAJEČARSKOG I BORSKOG UPRAVNOG OKRUGA ZAJEČARU KONSTITUISAN PARLAMENT PRIVREDNIKA

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, dana 08.06.2017.g. konstituisan je Parlament privrednika, koji predstavljaja temelj jedinstvenog komorskog sistema Srbije i novog načina organizovanja privrednika. Sednicu Parlamenta privrednika vodili su Mihailo Vesović, zamenik generalnog menadžera PKS i Dejan Tošić, v.d. direktora PKS-RPK Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, koji su pozvali privrednike da budu aktivni i na pravi način predstavljaju svoje regione i sektore.
U okviru svojih nadležnosti, Parlament privrednika posebno će se baviti razmatranjem uticaja propisa i mera ekonomske politike na poslovanje privrede Zaječarskog i Borskog okruga. Parlament će dostavljati predloge i inicijative Skupštini i Upravnom odboru PKS za kvartalne analize propisa od značaja za privredu, kako bi stavovi privrednika bili na pravi način zastupljeni pred nadležnim državnim
Na konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati 35 članova - privrednika iz Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. Za predsednika Parlamenta izabran je Ljubinko Gobeljić, vlasnik FPM Agromehanika DOO Boljevac, dok je za zamenika predsednika Parlamenta izabran Zoran Petrović, direktor JKP „Jedinstvo“ Kladovo.


Za članove Skupštine PKS ispred konstituisanog Parlamanta izabrani su Ljubinko Gobeljić, FPM Agromehanika DOO Boljevac, Dejan Vatović, Heineken Srbija DOO Zaječar i Darko Njegovan, Termovent Komerc doo Beograd, ogranak Kladovo.
Prisutnim članovima Parlamenta privrednika prikazan je promo film o primeru dobre prakse kompanije FPM Agromehanika Boljevac u oblasti dualnog obrazovanja koji je snimljen u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, PKS, Opštinom Boljevac i srednjim stručnim školama iz Boljevca.
Tema konstitutivne sednice bila je siva ekonomija koja je jedan od najvećih problema i prepreka uspešnom poslovanju. Prezentaciju je održao, ispred Privredne komore Srbije, Ješa Erčić, koji je istakao ozbiljno stanje sive ekonomije posebno u oblasti ugostiteljstva, turizma i građevinarstva. Kako bi se postojeća situacija promenila potrebna je promena svesti svih aktera privrednog života i zajednička borba protiv sive ekonomije.
Privrednici okupljeni na današnjoj konstitutivnoj sednici diskutovali su o sivoj ekonomiji. Raspravljajući o jednom od najvećih problema sa kojim su suočeni, privrednici su istakli da je potrebno podići kapacitete inspekcija i sudova i mnogo više se baviti nadzorom neregistrovanog poslovanja kako bi borba protiv sive ekonomije dala željene rezultate.

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanje
parlament
RS MTTT baner

.