Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

U okviru projekta „Naše selo“ predstavljen Pravilnik o malim količinama primarnih proizvoda

U sali mesne zajednice Dubočane 06.03.2019. godine predstavljen je Pravilnik o malim količinama primarnih proizvoda životinjskog porekla. Predavanje je održao DVM Nenad Budimović, sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda, kao deo aktivnosti PKS u projektu „Naše selo“. Delta Holding ovim projektom želi da pokrene razvoj poljoprivrede u nerazvijenim predelima i obnovu sela u Srbiji. Za početak projekta a u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje, kulturnog i društvenog života odabrana su sela Dubočane i Mala Jasikova u okolini Zaječara.
Pravilnik se odnosi na male količine primarnih proizvoda koje služe za snabdevanje potrošača, područje za obavljanje tih delatnosti, kao i na odstupanja koja se odnose na male subjekte u poslovanju hranom životinjskog porekla.

Zahvaljujući ovom Pravilniku, mali i tradicionalni proizvođači mleka i mesa mogu da na potpuno bezbedan i legalan način izađu na tržište, bilo da se radi o prodaji robe sa kućnog praga, lokalnim pijacama ili marketima. Kroz interaktivno predavanje proizvođačima su objašnjene novine u vezi sa primenom pravilnika, sprovođenja procesa samokontrole, vođenja evidencije tokom proizvodnje proizvoda. Primena ovog Pravilnika će omogućiti da bolje urede svoje poslovanje i da njihovi proizvodi budu zdravstveno bezbedniji i kvalitetniji.

Galerija fotografija


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanjeprijava trenera u dualnom obrazovanju
parlament
RS MTTT baner

.