Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

O komori

Regionalna privredna komora Zaječar je osnovana daleke 1962. godine. kao poslovna asocijacija privrednih subjekata  Zaječarskog  i Borskog okruga.  Zastupa interese preduzeća, preduzetnika i drugih organizacija koje obavljaju privrednu delatnost na području grada Zaječara, i opština Knjaževac, Sokobanja, Boljevac, Bor, Kladovo, Majdanpek i Negotin. Komora prati i analizira privredne tokove, procenjuje uslove privređivanja, utiče u granicama datih ovlašćenja na donošenje mera ekonomske politike i ocenjuje  njihova dejstva na privredu Timočke krajine. Pruža stručnu pomoć svojim članovima radi poboljšanja njihovog poslovanja, povezuje privrednike sa inostranim partnerima neposredno ili kroz kontakte sa inostranim komorama, predstavništvima i ambasadama, promoviše  timočku privredu u zemlji i inostranstvu kroz privredne, turističko-informativne sajmove, izložbe i druge  marketinške  aktivnosti. Predstavlja i uključuje timočku privredu u međunarodnu razmenu roba i usluga na način  kojim će svojim članovima olakšati prisustvo na svetskom tržištu. Komora kontinuirano radi na objedinjavanju potreba svojih članova i njihovih zahteva prema državnim organima i organima lokalnih samouprava, kao kreatorima opštih uslova privređivanja, zatim, organizuje predavanja, seminara i specijalizovane kurseve radi usavršavanja i obuke kadrova, što je jedan od ključnih uslova za dugoročno održivo efikasno poslovanje.

RPK Zaječar od 01.01.2017.godine je postala deo jedinstvenog komorskog sistema kao Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, jedinstveno pravno lice i jedinstvena komora na teritoriji cele države.
Za vršioca dužnosti direktora je imenovan g. Dejan Tošić. Nastavićemo da vim članicama pružamo širok spektar usluga, a sve u cilju podsticanja i unapređivanja privrednih aktivnosti,  bržeg i efikasnijeg razvoja i bnržeg prilagođavanja savremenim uslovima poslovanja svih privrednih subjekata i timočke privrede u celini.

 


Upis učenika - dualno obrazovanje
Pravilnici - dualno obrazovanje
parlament
RS MTTT baner

.